Yes, stickers!

door | dec 16, 2011 | 0 Reacties

Ik ben blij! Niet omdat ik deze week gehoord heb dat mijn rug toch geopereerd moet worden maar omdat ik een paar originele dealerstickers van DAF-garage de Jong in Heerde heb gekregen. Met dank aan Jan Chris de Jong, die net als ik nog heel klein was toen de DAFjes nog aan de Zwolseweg verkocht werden.

Ik kan mij dat zelfs nog herinneren. In het pand waar nu een lingeriewinkel is gevestigd verlieten de 33, 44, 55 en 66 zo vanuit het doosje de showroom die die naam eigenlijk nauwelijks verdiende, zo herinner ik mij. In die tijd zat ik nog op de Brinkschool in Heerde en moest om daar te komen de Zwolseweg oversteken. En dat was bij het zebrapad voor de DAF-garage. Ik heb zelfs nog een klein stukje film van dat oversteken, waarbij de toenmalige DAF-garage goed in beeld is.

In het bejaardencentrum waar mijn moeder tot haar overlijden woonde zag ik enige tijd geleden meneer De Jong, de voormalig DAF-dealer. Ik wist dat hij een zoon heeft die mij wellicht aan de stickers kon helpen, maar ik wist niet waar ie woonde. Tot ik een poosje terug een advertentie op Marktplaats zag van een auto die zijn zoon te koop had. Snel gemaild en het resultaat was dat ik vanmiddag een enveloppe met originele dealerstickers uit de jaren 70 in mijn brievenbus vond. Dat wordt straks na de restauratie de kers op het gebakje…. Nogmaals bedankt Jan Chris!