Taxatiedag Daf Club Nederland 2020

door | aug 2, 2020 | 0 Reacties

Op zaterdag 1 augustus organiseerde Dafclub Nederland in Heerde een taxatiedag voor eigenaren/leden in Heerde. In verband met de Corona-ellende waren alle activiteiten van de club in het lustrumjaar 2020 zo’n beetje stil gelegd. Het aantal aanvragen voor een taxatie bleven echter binnenstromen dus is er een inhaalslag te maken nu het onder voorwaarden weer kan. In Heerde, waar voor de tweede keer een taxatiedag werd gehouden, werden achtereenvolgens een Volvo 340, een Kalmar, een Daf 46, een Daf 33 en tot slot een Daf 66 getaxeerd.

Waarom je Daf taxeren?

Als je bijvoorbeeld een auto van 40 jaar total-loss rijdt krijg je in alle gevallen alleen maar de dagwaarde uitgekeerd. Met een oldtimer is dat vaak erg weinig. En dat terwijl jouw gouden koets ook nog eens van enorme emotionele waarde is. Vaak zelfs veel meer dan de financiële waarde. Maar met een taxatierapport toon je aan dat je geliefde wagen toch echt meer waard is dan de huidige dagwaarde. Als je de auto bijvoorbeeld deels of helemaal gerestaureerd hebt, hier en daar schoonheidsaanpassingen hebt gedaan, een revisie hebt gedaan aan de motor of iets anders waardoor de waarde verhoogd is.

In verband met Corona werden uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werd de 1,5 meter afstand gerespecteerd en waren ontsmettingsmiddelen aanwezig. Gelukkig ontbrak het ook niet aan een goed gesprek en kopje koffie of thee met wat lekkers. Al met al een geslaagde taxatiedag…