Ook op cassette!!!!

door | jul 17, 2011 | 0 Reacties

Wat heb ik toch een vooruitziende blik. In onze DAF zit een Philips radio/cassette speler uit de jaren ’70. Die zat er al in toen we ‘m kochten. Alleen konden er geen cassettes afgespeeld worden want dan liep het bandje er uit. Kent u dat nog? De muziek stopt en als je dan het bandje er uit doet heeft ie er een meter of drie uitgedraaid. Als je pech hebt is je bandje stuk en kun je ‘m weggooien.

Afgelopen week de radio uitgebouwd en open gemaakt om te kijken of ik iets bijzonders zag. En wat bleek? Een rubberen snaartje die het bandje moet oprollen bleek er af te liggen omdat hij helemaal versleten was. Even naar Van Aarst (de elektrozaak) die nog een ouderwetse werkplaats heeft. Ik stelde me zo voor dat ergens in een hoekje nog een doos stond met een paar honderd snaartjes.

En ik had gelijk…..! Snel de goeie maat opgezocht en gemonteerd. En wat denk je? Mijn Philips(je) speelt weer alsof ie net uit de winkel komt. Snel naar zolder want daar staat nog een grote doos bandjes. Zondagmiddag in de DAF gekropen en uitgezocht wat de moeite waard is en wat niet….. En wat komen er dan veel herinneringen boven…. Eerste auto, eerste verkering, verdriet, blij gevoel…..wat zit er enorm veel emotie in muziek! Ook stond ik verbaasd van het menselijk brein. Hoorde Poppa Joe van The Sweet en kon vertellen welk liedje er op het bandje achteraan kwam….. En daar zat 25 jaar tussen! In totaal hebben we ruim 2 uur in de garage gezeten en de accu van de DAF zal wel leeg zijn. Maar m’n bandjes….die klinken nog net zoals toen!