Hoe het begon (deel 4)

door | jul 20, 2009 | 0 Reacties

Op de parkeerplaats van de plaatselijk Edah supermarkt zag ik op een zeker ogenblik een donkerblauwe DAF66 coupe staan. Ik was direct smoorverliefd maar durfde de vrouw die er mee reed niet aan te spreken. Er ging een jaartje overheen en regelmatig kwam ik de DAF tegen.

DSC03046

Mijn zoon Alex werkte in de tijd bij een poedercoatingbedrijf in Heerde en kwam op een dag thuis met het verhaal dat zijn baas een DAF66 had. Ik vroeg hem of dat een donkerblauwe was en hij knikte. Ter afsluiting vermeldde hij nog dat z’n baas de auto wilde verkopen om gezondheidsredenen. Dat klonk mij als muziek in de oren! Nu durfde ik wél te vragen en al snel was een afspraak gemaakt. Na het gebruikelijke onderhandelen werd deze DAF 66 coupe 1100 Marathon (6626) van 1973 dan eindelijk de mijne.

In perfecte staat verkeerde de auto en hij kwam dan ook echt niet buiten als het ook maar dreigde te gaan regenen. Het enige dat ontsierende was de bekleding van stoelen en achterbank. Een kleine 1000 gulden verder was ook dat helemaal nieuw! Een flink aantal jaren is deze DAF in mijn bezit geweest tot ik ging scheiden en genoodzaakt was de DAF te verkopen. Het moest een echte liefhebber zijn die de auto kocht. Als snel meldde zich een koper en die bleek precies de juiste persoon te zijn voor mijn DAF. Op dit moment staat de 43-67-XP met andere DAF’s tussen een verzameling klassiekers in IJsselmuiden. Maar nog steeds krijg ik buikpijn als ik aan die periode van gedwongen verkoop terugdenk. Alsof ik mijn kind verkocht heb……. Zo voelt het nog steeds…..

Update 7 juli 2015: Dafne is thuisgekomen!

DSC03057
DSC03058
DSC03061
DSC03071
OLYMPUS DIGITAL CAMERA