Hoe het begon (deel 3)

door | jul 20, 2009 | 0 Reacties

Om een beetje met de tijd mee te gaan kocht ik een DAF 77. Tenminste, zo zou ie waarschijnlijk destijds gaan heten. Door een opeenstapeling van fouten en gebeurtenissen werd de auto Volvo 343 gedoopt. DAF was niet meer…… Maar dol als ik was op de producten uit Born kocht ik dus zo’n Volvo met Variomatic. Ook deze werd in drie kleuren gespoten en in mijn archief vond ik slechts 1 foto.

Volvo345

Het was zo’n Volvo vol kinderziektes en vooral op elektrisch gebied haperde er regelmatig wat. Na een paar jaar hiermee gereden te hebben, werd het tijd voor iets meer PK’s. Het werd een Volvo 345 GLS met een heuse versnellingsbak en een 2 liter Volvo motor. Het bleek mijn slechtste Volvo ooit. Het leek alsof de auto van gerecyclede Alfa’s of Fiats was gemaakt.

Allemachtig, wat kon die auto roesten. Twee jaar oud en de gaten vielen in de deuren. Volgens de inspecteur van Volvo was dit bijzonder en alles werd onder garantie gerepareerd. De volgende auto kwam ook uit Born en was een Volvo 360 sedan. Een heuse ouwe-lullen-bak. Verschrikkelijke donkergroene kleur er op en rijden maar.

Volvo360


Na een jaar eindige het tijdperk van auto’s uit Born tijdelijk. Na een Ford Escort, een Datsun Silvia, een Volkswagen Polo en twee Golfjes zag ik op een zeker moment een donkerblauwe DAF coupe rijden in ons dorp. Hierover meer in deel 4.