Hoe het begon (deel 2)

door | jul 15, 2009 | 0 Reacties

In die tijd leerde ik een vrouw uit Maastricht kennen die zwaar in de problemen zat. Na haar meegenomen te hebben naar huis ontfermden mijn ouders zich over haar. Dat deze kennismaking uiteindelijk twee DAF’s 66 zou kosten konden we toen nog niet weten. Voor de vrouw werd een huisje gevonden in Wapenveld en alles leek goed te gaan. Tot er op een dag een telefoontje kwam dat ze een poging tot zelfmoord had gedaan. Mijn vader vertrok met spoed in zijn DAF richting Wapenveld en ik –nieuwsgierig als ik was- volgde op vijf minuten afstand. Toen ik bij het zwembad aan de Revelingseweg de bocht om kwam wist ik niet wat ik zag. De rode DAF66 van mijn ouders stond rechtop in de lantaarnpaal, neus in de lucht en kont op de grond. Je hoefde geen vakman te zijn om te constateren dat de DAF total-loss was. Vader mankeerde niets dus gauw verder naar de woning van de vrouw. Die mankeerde ook niks dus alle haast was voor niets geweest.

Een paar weken later vroeg diezelfde vrouw mij of ze met mijn DAF naar Zwolle mocht. Ik gaf toestemming maar tien minuten later werd in gebeld dat er een ongeluk was gebeurd voor café Wagenvoort. Daar aangekomen zag ik mijn DAF staan met enorme schade en nog twee andere zwaar beschadigde auto’s. Het bleek dat er een auto de Groteweg was opgereden waar mijn Daf tegenaan was gebotst. Die kwam daarna dwars op de weg te staan waarna een auto vanuit de richting Zwolle er tegenop botste. Een groot aantal schrammen en een gebroken neus waren het gevolg voor onze kennis. En ik was mijn auto kwijt.