Eindelijk een naam voor beide auto’s

door | aug 8, 2015 | 1 reactie

Ongelooflijk, wat zijn er een boel mensen geweest die mee hebben gedaan aan de zoektocht naar de perfecte naam voor onze oranje Daf 66! Op de pagina van Daf Club Nederland, op de pagina van DAF Variomatic en op Elkana’s pagina zijn heel veel suggesties gedaan. In totaal zijn er 52 namen uitgekomen. De top 4 bestaat uit: Geke (4x), Grace Kelly (3x), Truus (3x) en Gerrie Kneteman (2x). We vonden het erg moeilijk om een mooie naam voor onze oranje beauty te vinden. Op het gegeven moment bleven we heel erg hangen bij twee namen.

Grace Kelly, een waarheid als een koe. Een prachtige auto verdient een prachtige naam en dan ligt de naam Grace Kelly natuurlijk voor de hand. Daarnaast zit de afkorting GK in het kenteken.

Als tweede naam kwamen we uit op Dirkje, die maar één keer genoemd is overigens. Mijn vader Dirk heeft het samen met mijn moeder mogelijk gemaakt om de oranje Daf te kopen toen we onze blauwe Dafne weg hebben moeten doen in 2005. Op 26 maart dit jaar is mijn vader plotseling overleden. De naam Dirkje is dus ook heel erg gepast en heeft ook nog een dubbele waarde.

Uiteindelijk zijn we daarom voor Dirkje gegaan. Dafne en Dirkje, een mooie combinatie toch?!

Dafne
Dirkje