Een echt Daf-weekend

door | aug 23, 2015 | 0 Reacties

Het afgelopen weekend stond opnieuw bijna helemaal in het teken van Daf. Vrijdagmiddag begon met het plaatsen van een geheel nieuwe uitlaat onder Dafne. Heel slecht was die niet, maar de sporen van hoge leeftijd begonnen toch zichtbaar te worden. In mijn jonge jaren ooit eens met een Daf 55 in Harderwijk gestaan waar de uitlaat een paar honderd meter eerder op straat was blijven liggen. En dat is te voorkomen. Ook nog even om dezelfde reden de gaskabel vervangen en nieuwe motorkaphoekjes geplaatst. En uiteraard werden de werkzaamheden weer afgerond met een uitgebreide proefrit!

Daf3

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren en op weg naar Leidschendam waar ik een BR110E motor had gevonden. Daar aangekomen eerst uitgebreid de tijd genomen om de collectie van de verkoper te bekijken en zelfs een stuk te rijden met een Daf 44. Wat rijdt dat ook mooi! De BR110E motor kreeg een plaats in de kofferbak van de Volvo en vervolgens ging de rit naar Rosmalen waar in het Autotron een Oldtimerbeurs werd gehouden. Ook hier weer wat leuke dingen op de kop getikt waaronder een splinternieuwe stroomverdeler voor een Renault 12. Laat dat nu exact dezelfde zijn als die in de Daf’s gemonteerd werden. Een mooie aanwinst voor Dafne omdat de vervroeging van haar ontsteking niet altijd feilloos werkte. Vanaf nu dus wel! Ook hier moet natuurlijk nog even om proefgereden worden.

04508

Zondagmiddag met de beide Daf’s op pad geweest om foto’s te maken. Op verschillende lokaties de ‘meiden’ gefotografeerd. Voorlopig zal dit het laatste publieke optreden voor Dirkje zijn want zij gaat voorlopig even logeren op een andere plek in verband met de werkzaamheden aan onze garage. De komende maanden hopen we het ruimtegebrek op te lossen door de bouw van een geheel nieuw onderkomen voor onze beauty’s. Maar daarover later meer….

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC