Donor zusje voor Dirkje en Dafne

door | apr 20, 2013 | 0 Reacties

Afgelopen zaterdag (20 april) zijn we ‘s morgens vroeg vanuit Heerde vertrokken om een DAF66 Coupe (6624) op te halen in Middelharnis. Een paar weken geleden zagen we deze DAF op Marktplaats staat en na een bod te hebben gedaan bleek de eigenaar akkoord te gaan! Probleempje was echter dat de man voor enige tijd naar Frankrijk moest. We moesten dus even geduld hebben… Zaterdag was het dus zo ver. Bij de DAF was ook een voorraad onderdelen dus vervoer moest per bus met daarachter een autoambulance. Na een 2 uur durende rit kwamen we ter plaatse waar we hartelijk werden ontvangen en de DAF voor het eerst in het echt konden zien. Ze bleek zo slecht als ik al vermoedde.

De man vertelde dat hij al jaren plannen had voor een restauratie maar door tijdgebrek was het er nooit van gekomen. Met een heftruck werd de DAF op de aanhanger getild en de onderdelen (motoren, variomatic, plaatwerk en ruiten) in de bus gepakt. Ook kregen we nog een originele DAF-onderzetter die zijn opa vroeger in het cafe op de bar had liggen.

20130420_214218

Dat het maar goed was dat we de DAF flink vastgesnoerd hadden bleek nadat we waren vertrokken. Op de Haringvlietbrug was ik van plan een vrachtwagen in te halen en net voordat ik naar links ging zag ik op het allerlaatste moment dat hij vol in de remmen was gegaan omdat er een Golfje stilstond op de rijbaan. Met een noodstop wisten we de combinatie precies op tijd tot stilstand te krijgen en ik vermoed dat er geen fietser meer tussen gekund had. De rest van de reis verliep voorspoedig en eenmaal thuis konden we vaststellen dat we er geen rijdende DAF bij hadden maar wel een schat aan onderdelen. De komende week gaan we die demonteren en opslaan. Ook zullen we dingen die we echt niet nodig hebben via Marktplaats gaan aanbieden. Het restant (lees: hoofdzakelijk roest) zal worden afgevoerd. Nog heel erg bedankt voor de hulp Tim!

20130420_114936
20130420_115912
20130420_192744