De YA 66 verprutst

door | jul 20, 2009 | 1 reactie

Ook heb ik in de negentiger jaren een DAF YA66 gehad. Tot mijn grote spijt heb ik die auto helemaal verprutst. Al een tijd op zoek naar zo’n auto vond ik er één in de zaterdagtelegraaf. Op naar Barneveld en daar gekomen aan het onderhandelen. Terug naar Heerde uiteraard in de YA66.

In die tijd gaf ik niet om originaliteit en ik had dan ook grootse plannen. Er moest een gebogen voorruit op en hij moest een stoere uitstraling hebben. De GB velgen had ik al jaren bewaard en die moesten er dus onder. Kuipstoelen moesten er in en een spiegelgladde body moest ie hebben. Na vele maanden lassen, plamuren en onderdelen kopen werd de DAF in een hoekje geschoven en belandde uiteindelijk in een schuur van een camping in Wissel. Daar heeft de auto zeker drie jaar gestaan.

YA66-2


Tot slot heb ik de YA verkocht aan een liefhebber in Voorst. Jammer, jammer, jammer, nog afgezien van de vele guldens en uren die dit project hebben gekost.