Dafne thuisgekomen

door | jul 7, 2015 | 0 Reacties

Deze week is Dafne thuisgekomen. Zo’n 10 jaar geleden moest ik haar noodgedwongen de deur uit doen omdat ik door een scheiding niet meer voor haar kon zorgen. En als je dat wilt dat ze goed terecht komt blijft er geen andere keus dan haar ter adoptie aan te bieden. Om zo te zorgen dat ze met dezelfde liefde omringd wordt die ik haar gaf. Derk van der Molen uit IJsselmuiden kon haar die liefde geven…. Zonder Dafne, maar met een nieuwe relatie, die intussen ook met het virus besmet raakte, werd vaak teruggedacht aan onze schitterende Dafne.

Toen we bijna 9 jaar geleden trouwden hebben we overwogen om Derk te vragen of Dafne daar ook bij mocht zijn. Uiteindelijk hebben we het niet gevraagd omdat het voor ons gevoel teveel pijn zou doen. Met het risico dat we haar niet zouden willen terugbrengen! Intussen kende iedereen om ons heen ons ‘verdriet’. Zo gebeurde het dat op Marktplaats aan kijken was naar een Daf 66 Marathon Coupé 1300 en mijn schoonvader dat zag. Maar 2000 euro was voor ons op dat moment niet haalbaar. Een paar uur later bleek er 2000 euro op onze rekening te zijn bijgeschreven met als betalingskenmerk: ‘voor nieuwe Dafne’. Op 6 juni 2009 hebben we van dat geld onze oranje 66 Marathon 1300 gekocht. Een heerlijke auto waar we nog steeds heel trots op zijn! Maar daarmee was het gevoel van afscheid van onze ‘oude’ Dafne niet weg! Nu tien jaar later, zochten we haar in het kader van de bezoekregeling die wij destijds maakten weer eens op.

We raakten in gesprek met Derk en ontdekten al snel dat hij wel openstond voor een terugkeer van Dafne naar Heerde. En donderdag 2 juli was de dag dat we er opnieuw met hem over spraken. Met een fantastisch gevoel hebben we Derk een hand gegeven toen we overeenkwamen dat Dafne terugging naar onze garage. Ondanks de zware onweersbuien die avond, scheen voor ons de zon zoals ie het nog niet eerder had gedaan! En nu is Dafne thuisgekomen. Om hier nooit meer weg te gaan! Een unieke Daf 66 Marathon 1100 grotendeels zoals ze in 1973 van de band rolde. Welkom thuis! En Derk; we begrijpen dat je dit met pijn in het hart hebt gedaan! We houden de bezoekregeling in stand! Ontzettend bedankt dat je haar wilde overdragen!